The Other Travel Agency -projekti esillä EU -parlamentissa

The Other Travel Agency on pohjoismainen taideprojekti, joka vie osallistujan uusiin ja yllättäviin ympäristöihin. Matkaoppaana toimivat erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat, jotka johdattavat omiin merkityksellisiin arjen ympäristöihin ja mielenmaisemiin.

Idea The Other Travel Agencysta on syntynyt erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden toimesta sekä yhdenvertaisuuden unelmasta, jossa ympäristöämme ja kulttuuriamme ovat rakentamassa täysipainoisesti kaikki sen jäsenet. Rikas kulttuuri on aidosti kiinnostavaa ja merkityksellistä. Sellaista, jota tullaan katsomaan ja kokemaan kauempaakin. Taiteilijat matkaoppaina Kesän ja syksyn 2019 aikana The Other Travel Agency on tuottanut taidetapahtumia ja näyttelyitä Suomessa, Ruotsissa, Islannissa ja Tanskassa.

Kaarisillan taiteilijat toteuttivat projektissa Lahden alueelle erilaisen opaskartan, mainoskampanjan Kaarisilta Biennale -kuvataidetapahtumalle, sekä Lahden Museokioskiin matkatoimiston.

Paikallisista tuotannoista koostettu päänäyttely esittelee pohjoismaista taidetta Brysselissä EU parlamentin näyttelytilassa 24.–26.9.2019