Taide

Kaarisillan taidetoimintaan osallistuvalla on mahdollisuus perehtyä monipuolisesti erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Kuvataiteessa perehdytään mm. piirustukseen, maalaukseen, taidegrafiikkaan, kuvanveistoon sekä valokuvaukseen ja videotaiteeseen. Taidekäsitöissä käytetään perinteisiä käsityötekniikoita, kuten esimerkiksi kudontaa, huovutusta ja kankaanmaalausta, sekä kokeillaan vapaamuotoisempia tapoja ilmaista itseään käsityön keinoin. Keramiikassa perehdytään erilaisiin käsinrakennustekniikoihin, keraamiseen muodonantoon esineissä ja veistoksissa sekä keraamisiin väreihin ja lasituksiin.

Kaarisillan taidetoiminnassa ohjaajina toimivat ammattitaiteilijat. Ohjaus on vuorovaikutteista luovaa työtä, jossa taiteentekijän oma ilmaisu on keskiössä. Ohjaajan tehtävä on luoda suotuisat olosuhteet taiteelliselle työskentelylle ja auttaa jokaista löytämään parhaat mahdolliset keinot ilmaista itseään kuvallisesti.

Taidestudio

Kaarisillan Taidestudio tarjoaa mahdollisuuden keskittyä omaan taiteelliseen työhön täysipäiväisesti ammattitaiteilijan tuella. Näyttelytoiminta kuuluu olennaisena osana Taidestudion työskentelyyn. Taiteilijat esittäytyvät sekä ryhmä- että yksityisnäyttelyissä. Kaarisilta ylläpitää Galleria Art Kaarisiltaa Helsingissä, jonka tarkoituksena on tarjota tila taiteen esilletuomiseen, painottaen erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita. Taidestudion taiteilijoiden teoksia on useissa julkisissa- ja yksityisissä taidekokoelmissa.

Kaarisillan Taidestudion taiteilijoihin pääset tutustumaan tästä:

Kaarisilta Biennale

Kaarisilta Biennale on Kaarisilta r.y:n järjestämä avoin, jurytetty kansainvälinen kuvataidetapahtuma ja kuvataidenäyttely. Tapahtuma järjestetään Erstan Kartanossa Villähteellä sekä Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä joka toinen vuosi. Tapahtuman tavoite on esitellä laajasti taidetta ja taiteen tekijöitä, ja tasa-arvoistaa taiteilijoiden asemaa suhteessa taidekenttään. Kaarisilta Biennale kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan.

https://www.kaarisilta.fi/kaarisilta-biennale/

Ajankohtaista: Taide