Lehdistötiedote 2021

Kaarisilta Biennale -kuvataidetapahtuma oli kesällä 2021 teemaltaan ympäristöpainotteinen: näyttely pohti suhdetta luontoon ja ympäristöön. Näyttelyn teokset käsittelivät teemaa lukuisin eri tavoin ja tekniikoin. Kesän näyttely levittäytyi myös Erstan kartanon ulkoalueille, puistoon sekä luonnontilaiseen metsäpuistoon, jonne on rakennettu esteetön kulkureitti. 

Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta, niin tälläkin kertaa. Näyttelyn kuratoi tänä vuonna valokuvataiteilija Ilkka Halso. Näyttelyyn haki 212 taiteilijaa tai työryhmää, joista näyttelyyn valittiin 109 taiteilijaa.

”Oli kiinnostavaa ja etuoikeutettua tutustua Biennaleen tarjottuihin teoksiin. Kuratointi ei ollut helppoa ja hyviäkin teoksia jouduttiin jättämään pois suuren hakijamäärän sekä rajallisen näyttelytilan vuoksi. Teoksista välittyi positiivinen energia ja intensiteetti. Tästä tulee hieno näyttely!” Ilkka Halso toteaa.

Kaarisilta Biennale on kaikille taiteilijoille avoin jurytetty kuvataidenäyttely. Kaarisilta Biennale on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi, kesän 2021 näyttely oli järjestyksessään viides. Tapahtuma haluaa esitellä valtavirran ulkopuolelta nousevaa kiinnostavaa ja omaperäistä taidetta, sekä helpottaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ammatillista toimintaa. Näyttely on kansainvälinen: teoksia oli Suomen lisäksi mm. Ruotsista, Virosta, Tanskasta, Belgiasta, Englannista, Montenegrosta, Bosnia-Hertsegovinasta, Japanista. Kaarisilta Biennalea tuki Suomen Kulttuurirahasto sekä Kestävä Lahti -säätiö. Näyttely oli osa Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden ohjelmatarjontaa.

Näyttely oli esillä Kaarisillan toimipisteessä Villähteellä Erstan kartanon tiloissa ja pihapiirissä sekä Helsingin Sanomatalossa sijaitsevassa Galleria Art Kaarisillassa.

Lisätietoja:

Johanna Immeli, puh. 044 533 6398, biennale@kaarisilta.fi

Erstan kartanon puutarhaa. Kuva: Pekka Syrjälä
Heidi Brinch Hansen: Kangaroos, akryyli, 70 x 100cm, 2020
Aleksi Pietikäinen: Jennifer Lopez & Beyonce, akryyli, 89 x 116cm, 2021. Kuva: Johanna Immeli
Topi Leinonen: 12 Lintua, sekatekniikka paperille, 76 x 110cm, 2021. Kuva: Jone Matilainen