Kansainvälisyys

 

Kaarisilta vie erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden osaamista maailmalle taiteen ja kulttuurin keinoin. Kulttuuri- ja taidetapahtumien järjestäminen alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti kuuluu merkittävänä osana yhdistyksen toimintaan. Yhdistys on järjestänyt kansainvälisiä näyttelyitä, konsertteja, draamateoksia, työpajoja ja seminaareja.

Yhteyksiä Kaarisillan kansainvälisen verkoston kanssa pidetään yllä aktiivisesti Ruotsiin, Italiaan, Japaniin, Saksaan ja Itävaltaan konserttien, taidenäyttelyiden sekä erilaisten projektien muodossa. Kaarisilta tekee kansainvälistä yhteistyötä taidealalla: Inuti Ruotsista, Kijkoor ja Herenplaats Hollannista sekä Juks-keskus Virosta ovat yhteistyökumppaneita ja ovat esittäytyneet myös Art Kaarisilta -galleriassa. Joka toinen vuosi järjestettävä Kaarisilta Biennale on myös kansainvälinen kuvataidetapahtuma.

Tämänhetkistä kansainvälistä toimintaa on mm. NOA (Nordic Outsider Art) -projekti. Yhteispohjoismaisen projektin muut yhteistyötahot ovat Kettuki ry Suomesta, tanskalainen GAIA Museum Outsider Art, ruotsalainen Inuti  ja islantilainen Lìst an Landameaera.

Kaarisilta kuuluu EOA (European Outsider Art association) -yhdistykseen, johon kuuluu eurooppalaisia outsider art -toimijoita, edistää dialogia ja kansainvälistä yhteistyötä sekä tukee outsider-taiteilijoiden oikeuksia toimia.