Projektit ja hankkeet

Laulu- ja näytelmätoiminta

Laulu- ja näytelmätoiminta kehittää Kaarisillan musiikki- ja teatteritoimintaa ja luo yhteyksiä suomalaiseen sekä kansainväliseen kulttuuritoimintaan.

Kaarisillan kuoro Kaarisillan Laulu on tullut tunnetuksi lukuisista esiintymisistään ja konserteistaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Konserteista tunnetuin on Lahden Ristinkirkossa Lucian päivänä järjestettävä joulukonsertti.

Kaarisillan Laulu on tehnyt useita äänitteitä, mm. Kukkiva laakso 1999, Kultasiivin 2001, Cantico delle Creature 2004 ja Panis Angelicus 2006.

Ilmaisutaidon opetus on ollut perustana näytelmätoiminnalle. Aurinkolaulu –näytelmä toteutettiin mittavana projektina vuosina 1996-1999. Musiikkinäytelmäksi dramatisoitu näytelmä esitettiin syyskuussa 2004 Italiassa, Assisissa ja Roomassa, kesällä 2005 Naantalin kirkossa ja Rauman Pyhän Ristin kirkossa. Produktio sai jatkoa Ranskassa 2006, missä sitä esittiin Le Cantique des Créatures – nimisenä Pariisissa St. Francois-luostarissa  ja Orsayssa Clarté-Dieu luostarissa. Kesäkuussa 2008 oli esitykset St Antoinen kirkossa Ranskan Brivessä ja St Michel de Lions -kirkossa Limogesissa.

LAULU- JA NÄYTELMÄTOIMINTA, listaus esityksistä 2020

Ranskan television tekemä videotaltionti Briven esityksestä.

ERSTA II
ESR -projekti

Ersta II on ammatillisen erityisopetuksen saaneiden henkilöiden työllistäminen ja siihen vaadittavien tukitoimien ja metodien kehittämishanke. Hanke sisältää suunnitelmat ja ohjelman kulttuurialan työtoiminnalle, joka käsittää työnohjauksen, toiminnan käynnistämisen, ylläpitämisen ja kehittämisen. Projektin aikana luodaan kulttuurialan ammatillisen erityisopetuksen saaneille henkilöille työelämän tukihenkilöverkosto ja integroidut yhteydet taide- ja musiikkimaailmaan.

Terveyttä vesiliikunnasta

Terveyttä vesiliikunnasta -projektissa  luodaan edellytyksiä erityistukea tarvitsevien henkilöiden säännölliselle ja monipuoliselle vesiliikunnalle. Projektilla pyritään poistamaan tiedollisia, taidollisia ja rakenteisiin liittyviä vesiliikunnan harrastamisen esteitä ja saadaan passiiviset liikkujat aktiivisemmiksi liikkujiksi.

Oppilaat ovat suorittaneet matkauintimerkkejä 2 kilometristä aina 10 kilometrin merkkiin asti. Merkit jokainen on suorittanut omalla uintityylillään, jotkut apuvälineitä käyttäen. Matkauintimerkkien jälkeen tavoitteena on lähteä yksilöllisesti suorittamaan erilaisia uinnin taitomerkkejä.

Uimataidon kehittämistä jatketaan. Tärkeä osa vesiliikuntaa on ollut kokea veden rentouttava vaikutus sekä uimisen vaikutus omaan mielenvirkeyteen. Vesiliikuntaan ovat kuuluneet myös erilaiset leikit ja tehtäväradat sekä vesijumppa eri välineitä käyttäen.

Laatuaikaa -projekti

Laatuaika- projektissa kehitettiin uusi erityisryhmille kohdennettu kehon ja mielen hyvinvointia edistävä toimintamalli, joka edesauttaa liikuntarajoitteisia voittamaan esteet ja passiivisuuden luovan liikunnan keinoin.