Kaarisilta Biennale 2019 -näyttelyyn haku on alkanut

 

Kaarisilta Biennale -kuvataidetapahtuma toteutetaan vuonna 2019. Kaarisilta Biennale on kaikille taiteilijoille avoin jurytetty kuvataidenäyttely. Tapahtuman tavoite on esitellä laajasti taidetta ja taiteen tekijöitä painottaen erityistaiteen merkitystä ja erityistaiteilijoiden osallisuutta taidemaailmassa. Kaarisilta Biennalen päämäärä on tasa-arvoistaa erityistaiteen ja -taiteilijoiden asemaa suhteessa muuhun taidekenttään.

Kaarisilta Biennale on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi, edellisen kerran tapahtuma toteutettiin kesällä 2017. Seuraava Kaarisilta Biennale järjestetään ensi kesänä 28.6.-4.8.2019 Erstan Kartanossa Villähteellä Lahdessa sekä Art Kaarisilta -galleriassa Sanomatalossa Helsingissä. Haku näyttelyyn avautuu 17.10.2018 ja jatkuu 29.3.2019 asti.

Kaarisilta Biennalen tarkoitus on esittää monipuolisesti taidetta ja taiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Näyttely kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan. Taidetta on aikaisemmissa näyttelyissä ollut esillä Suomen lisäksi Japanista, Hollannista, Saksasta, Ruotsista, Englannista, Intiasta, Irlannista ja Virosta. Maalausten ja piirustusten lisäksi näyttelyissä on nähty grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, veistoksia ja installaatioita. Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta.

Näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kesken myönnetään Kaarisilta Biennale -palkinto sekä 1-3 kunniamainintaa. Palkinto mahdollistaa taidenäyttelyn pitämisen Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä. Vuoden 2017 Kaarisilta Biennale -palkinto myönnettiin Matias Warikselle. Wariksen Elokuvista -niminen palkintonäyttely on avoinna Art Kaarisilta -galleriassa Sanomatalossa Helsingissä 17.10.-4.11.2018.

 

Matias Waris Elokuvista-näyttelynsä avajaisissa 16.10.2018 Art Kaarisilta -galleriassa.

 

Lisätietoja Kaarisilta Biennalesta:

biennale@kaarisilta.fi

tel. +358 44 533 6398

Kaarisilta Biennnale 2019

Kaarisilta Biennale 2019 in English