Japanin matka 5.- 12.9.2018

 

Syyskuun alkupäivinä joukko Kaarisillasta valmistuneita muusikoita, henkilökuntaa sekä hallituksen varapuheenjohtaja Maila Koskinen suuntasivat kohti Japania. Kaarisiltalaiset oli kutsuttu esiintymään Ainosaton toimintakeskuksen 40-vuotisjuhliin Sapporoon. Lisäksi Asunaron toimintakeskus oli järjestänyt lauluryhmälle esiintymisen Tokioon.

Lento Helsingistä Tokion Naritaan sujui suunnitellusti, mutta kentällä selvisi, että Sapporossa ja koko Hokkaidolla oli juuri ollut maanjäristys. Lennot Sapporoon, kuten myös Ainosaton juhlat, oli valitettavasti peruttu. Matkasuunnitelmasta suurin osa meni siis kerralla uusiksi. Kaarisillan ryhmälle järjestyi kuitenkin pikapikaa majoitus ja korvaavaa ohjelmaa Tokiossa – kiitos japanilaisten isäntien ja matkanjohtaja Marianne Heikkilän nopean toiminnan. Pitkän lennon jälkeen ensimmäinen tehtävä olikin majoittua hotelliin ja levätä kunnolla.

Hyvin nukutun yön jälkeen oli vuorossa vierailu Suomen suurlähetystössä, jossa isännöi vasta pari päivää uudessa virassaan toiminut suurlähettiläs Pekka Orpana. Vierailu järjestyi pika-aikataululla ja vastaanotto oli ystävällinen. Lauluryhmä toi lähetystöön tuulahduksen kotimaasta esittämällä kolme suomalaista laulua.

Suurlähettiläs Pekka Orpana kuoron kanssa.

 

Tokion konsertti pidettiin suunnitellusti kotiinlähtöä edeltävänä päivänä paikallisessa vanhusten keskuksessa. Kaarisillan lauluryhmä esiintyi innostuneesti ja mukaansatempaavasti. Yleisöä oli saapunut paikalle mukavasti ja konsertin tunnelma oli käsinkosketeltavan lämmin. Järjestelyt toimivat hienosti ja odotetuista vieraista pidettiin hyvää huolta. Vaikutuksen tekivät myös japanilaisten muusikoiden ja tanssijoiden taidokkaat esitykset. Oli upeaa saada kuulla esimerkiksi virtuoosista japanilaisen perinnesoittimen ”koton” soittoa.

Perinteinen japanilainen kielisoitin koto.

 

Yhteiskuva konsertin jälkeen.

 

Kaarisillan lauluryhmä esiintyi suurlähetystövierailun ja konsertin lisäksi Asunaron toimintakeskuksen johtajan järjestämillä illallisilla sekä kaupungilla, spontaanisti heittäytyen  keskellä vilkasta katua!

 

Viikon matkan aikana Kaarisillan väki sai nauttia useista elämyksistä, kuten oopperasta, kaupunkikierroksesta ja huikeiden maisemien ihailusta Tokyo Skytree -tornissa. Japanilaisen keittiön makuelämykset ja puikoilla syöminen tulivat tutuiksi. Tärkeä ohjelmanumero oli tietenkin myös shoppailu ja varsinkin tuliaisten osto kotiväelle. Nähtävää ja ihmeteltävää oli paljon, onhan suur-Tokio maailman suurin kaupunki. Kaiken kaikkiaan matka oli onnistunut: kaikki olivat reippaalla ja joustavalla asenteella mukana ja matkaseurueessa vallitsi hyvä henki. Kiitokset kaikille tahoille, jotka mahdollistivat tämän hienon reissun!

Näkymä Tokyo Skytree -tornista.