VALMA -koulutus

 

VALMA – Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus on alkamassa elokuussa 2018.

Kaarisillassa on käynyt viime viikkoina tutustujia, jotka ovat kiinnostuneita koulutuksistamme. Tutustujat miettivät, olisiko Kaarisilta se paikka, johon haluaisi hakea jatkossa.

VALMA on yhden lukuvuoden mittainen koulutus, jonka tavoitteena on esimerkiksi saada valmiuksia ammatilliseen koulutukseen ja saada tietoa eri alojen ammatillisista koulutuksista.  Kaarisillassa on mahdollisuus perehtyä erityisesti kulttuurialan (musiikki ja kuvallinen ilmaisu) koulutuksiin, koska täällä järjestetään niiden alojen ammatillista peruskoulutusta.

 

Kysyin Kaarisillan opiskelijoilta Viljolta ja Katjalta, mitä heille on jäänyt mieleen aiemmasta VALMA-vuodesta. Tällä hetkellä he molemmat opiskelevat kuvallisen ilmaisun perustutkintoa ensimmäistä vuotta.

Viljo kertoi oppineensa kaikenlaista uutta etenkin musiikista ja maalaamisesta. Kysyin, mitä hän sanoisi sellaiselle, joka miettii hakisiko Kaarisiltaan. Viljo vastasi; ”Voisin toivoa, että tulisi. Täällä on monenlaisia ihmisiä. Ja ystäviä löytyy, kun juttelee ja tutustuu.”

Katjalle on jäänyt VALMAsta hyvä fiilis – kannatti käydä. Vuoteen mahtui monenlaista tekemistä. Kuvataiteesta kiinnostuneen Katjan ajatus hakeutua alalle vahvistui. Yhtenä hyvänä kokemuksena hänelle jäi mieleen näyttelyyn osallistuminen. Katja piti VALMA-koulutusta laaja-alaisena. Tunneilla oli monenlaista matematiikasta kieliin ja musiikkiin sekä erilaisia valinnaisia aiheita. Katjalle oli myös tärkeää, että esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvia huomioitiin.

Katjan ja Viljon ryhmä oli myös mukana Yritys Hyvä 2017 -kilpailussa ryhmän tekemällä kappaleella Rohkeus-räppi. Sen yhdessä tekeminen antoi varmasti omalta osaltaan hyvää yhteishenkeä ryhmälle.

 

Kun olen kierrellyt tutustujien kanssa tätä Kaarisillan aluetta ja kertonut eri toiminnoista, olen yrittänyt kuvata sitä perusajatustamme, että me kaikki olemme arvokkaita omana itsenämme ja jokaisen kunnioittaminen tulisi näkyä kaikessa arjen toiminnassa. Opettelemme täällä paitsi monia uusia taitoja, tekniikoita, lauluja, liikuntalajeja jne. myös toistemme arvostamista.

Kaarisilta on opiskelupaikkana moniin muihin nähden erilainen sikäli, että samassa paikassa on myös päiväaikaiseen toimintaan osallistuvia henkilöitä omissa ryhmissään. Tämä on meille rikkaus, puolin ja toisin.

 

Toivon, että tapaamme vielä valintatilaisuudessa 25.4. niiden kanssa, jotka hakevat VALMA-koulutukseen. Hakuaika VALMA-koulutukseen on opintopolku.fi –sivuilla 14.3. – 4.4.2018.

 

Terveisin Elina Tuominen, Kaarisillan sosiaalityöntekijä