Avoin Kesäkohtaamispaikka Kaarisillassa 25.6.- 6.7.2018

 

Kaarisillan kesässä on jälleen ollut vilkasta kuhinaa, kun päivittäin 50 – 70 eri-ikäistä osallistujaa on kokoontunut Avoimeen Kesäkohtaamispaikkaan. Lisäksi mukana on ollut perheenjäseniä, avustajia ja tukihenkilöitä. Kesäkohtaamispaikka on järjestetty muutamana kesänä aiemminkin ja sen tarkoituksena on sosiaalisen kanssakäymisen ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen sekä tukiverkostojen vahvistaminen aktiivisen toiminnan ja yhdessäolon avulla.

Päivät ovat täyttyneet monenlaisesta toiminnasta aina tanssista saven muovaamiseen ja valokuvauksesta draamaan. Aistiradalla olemme kokeilleet ja tehneet tehtäviä eri aistien kautta. Retkellä Mäntyniemikotiin olemme päässeet saunomaan, uimaan, pelailemaan, musisoimaan ja nauttimaan hellepäivästä. Muutamana päivänä meitä ovat ilahduttaneet myös suloiset ponit ja koirat, joita olemme saaneet rapsutella. Päivät ovat rakentuneet yhteisistä kohtaamisista, ryhmissä työskentelystä sekä ruoka- ja kahvihetkistä.

Toisinaan epävakainen sää on aiheuttanut muutoksia suunnitelmiin, mutta tekemistä on silti aina löytynyt ja muisteltavaa riittänee pitkäksi aikaa. Kesäkohtaamispaikan osallistujat ovat olleet liikkeellä iloisin ja avoimin mielin. Sitä kuvaa hyvin eräiden osallistujien avustajalta saatu palaute:

”Täällä tutuista ihmisistä on löytynyt uusia vahvuuksia ja uudenlaista aktiivisuutta. Ihmiset ovat avautuneet myönteisellä tavalla.”

Moni osallistujista on todennut myös, että on ollut mukavaa sekä nähdä vanhoja tuttuja että tutustua uusiin ihmisiin.

Nyt on aika kiittää kaikkia mukavista kohtaamisista: yhdessä tekemisestä, avartavista keskusteluista, naurusta, ruoasta, kahvihetkistä ja kaikesta! Te Ihmiset teitte jälleen Kesäkohtaamispaikan!