RAJATON TAIDE – ITE-taiteen ja Kaarisillan sydänmailta / Taidekeskus Taarasti

RAJATON TAIDE – ITE-taiteen ja Kaarisillan sydänmailta

Oletko valmis, nostatko kytkimen vai purjeen? Edessä on avoin tie ja vapaa horisontti alkusyksyn auringon kimalteessa. Rajaton taide vie sinut matkalle Päijät-Hämeen sydämeen, missä itseoppinut taide kukoistaa ja luovuudelle ja siihen kouluttautumiselle annetaan elämänkokoinen sisältö. Näyttelyn teemana on matkalle lähtö, monenlainen kaukokaipuu, rantaelämän vallattomuus mutta myös ”kotikissana” olemisen taito.

Taidekeskus Taarastin alkusyksyä hehkuttaa sekä itseoppineiden että erityistä tukea tarvitsevien taide. Siinä missä ITE-taiteilija kehuskelee olevansa täysin itse oppinut, erityistaidetoiminnassa taiteilijalle mahdollistetaan taiteen tekeminen ammattilaisten ohjaamana. Erilaisista taiteen tekemisen lähtökohdista huolimatta kyse on taiteen yhdenvertaisuudesta ja luovuuden rajoittamattomasta moninaisuudesta.

Näyttelyssä esitellään seitsemän ITE-taiteilijaa ja yhdeksän Kaarisillasta valmistunutta kuvataiteilijaa. Tämän lisäksi esillä on lähes puolet paikallisen mallipuusepän pienoissarjasta, joka käsittää 2150 tuolimallia. Jatkamisen malttamattomuus on ITE-taiteen keskeisintä kuvastoa samoin kuin esitellä valokuvia, jotka kertovat taiteilijoiden tuotannosta ja elämästä.

Tervetuloa!

Kettuki palkitsi Raija Raition elämäntyöstään taiteen saralla

Raija Raitio on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillasta vuonna 2006. Raija Raition taide on ihastuttanut katsojia jo lähes kolme vuosikymmentä. Sommittelun leikkisyys ja taitava värinkäyttö tekevät Raijan teoksista omaperäisiä ja jäljittelemättömiä. Teoksissaan Raija kuvaa itselleen tärkeitä asioita. Niitä ovat ihminen osana maisemaa, linnut, eläimet, luonto, rakennukset ja kaukomaat. Useat teoksista ovatkin syntyneet ulkomaanmatkojen inspiroimina.

Lintu rantakivellä, Raija Raitio
Raija Raitio
Taustalla Raija Raition maalauksia Taarastin näyttelyssä, etualalla Matias Wariksen keramiikkaa

Näyttelypaikkojen osoitteet:

Taidekeskus Taarasti

Taarastintie 6, Nastola

@taidekeskustaarasti

Kahvila Kukkasrinne

Kellotapulintie 2, Nastola

@kahvilakukkasrinne