Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuaika 20.2.–19.3.2024

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishakuaika on 20.2.–19.3.2024. Kaarisillasta yhteishaussa on valmentavat koulutukset Tuva ja Telma.

Tutkintokoulutukseen valmentava TUVA -koulutus on tarkoitettu peruskoulun päättäneille nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia tai tukea siirtyäkseen ammatilliseen- tai lukiokoulutukseen.

Kaarisilta valitsee koulutukseen ensisijaisesti opinnoissaan vaativaa erityistukea tarvitsevia nuoria, jotka ovat vailla toisen asteen tutkintoa. Vaativan erityisen tuen tarpeita opinnoissa voivat olla oppimisvaikeudet, vamma, sairaus tai terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Valinnassa vaikuttaa lisäksi hakijan opiskelu- ja toimintakyky.

TUVA -koulutuksen hakuun tulee 10 opiskelupaikkaa.

Suora linkki Kaarisillan TUVA -koulutukseen Opintopolun sivuilla.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava TELMA -koulutus soveltuu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta itsenäisen elämän taitojen sekä omatoimisuuden harjoittamisessa. Koulutus vahvistaa opiskelijan vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja sekä arjen osallisuutta. Koulutus toteutetaan yhteistyössä opiskelijan verkoston, työelämän ja päiväaikaisen toiminnan kanssa.

TELMA -koulutukseen vapautuu 1 opiskelupaikka.

Suora linkki Kaarisillan TELMA -koulutukseen Opintopolun sivuilla.