Musakolmosten kuulumisia

Musakolmoset aloittivat opiskelujensa kolmannen, eli viimeisen opiskeluvuotensa elokuussa -21. Tärkeä vuosi tuo mukanaan paljon uutta opiskeltavaa, jo opitun kertaamista, näyttöjä ja esiintymisiä – kaikkea mahdollista.

Koronarajoitukset etäopiskeluineen ovat varjostaneet tämän ryhmän opiskelua miltei koko heidän opiskelunsa ajan. Hienosti ovat nuoret sen kuitenkin sisäistäneet ja siihen sopeutuneet. Olemme saaneet yhdessä muokattua opiskeluamme niin, että olemme löytäneet ihan uusia tapoja oppia ja innostua musiikin tekemisestä. Käänsimmekin siis koronarajoitukset negatiivisesta luonteestaan huolimatta vahvuudeksemme ja mahdollisuudeksi toteuttaa ja kokeilla erilaisia oppimismenetelmiä. Toki me kaikki odotamme jo kovasti paluuta normaaliin, ehkä se meillekin koittaa ennen kevään tuloa ja muusikoksi valmistumista.

Syyskauden ensimmäisellä jaksolla olemme tehneet mm. musiikkivideoita, omia kappaleita ja valmistettu yhteistä lauluohjelmistoa. Olemme laulaneet paitsi suomenkielellä, myös englanniksi ja ruotsiksi. Liikunnassa ollaan pelattu, voimisteltu, uitu, käyty lenkillä puistossa ja ammuttu jousella.

Fysiikassa olemme tutkineet ääneen liittyviä ilmiöitä ja yritetty saada ääniaaltojen värähtelyjä silminhavaittavaksi, vaihtelevalla menestyksellä. Yksi oleellinen opintokokonaisuus on kestävän kehityksen edistäminen. Sen tiimoilta olemme alkaneet lajitella tarkasti luokassa roskia, miettineet ihmisen ja erityisesti muusikon suhdetta luontoon; miksi ja miten jätteitä kerätään ja kierrätetään. Lisäksi on tehty soittimia kierrätysmateriaaleista. Nämä soittimet ovat etupäässä lyömäsoittimia, mutta kyllä joistakin ihan soivia säveliäkin ollaan saatu irtoamaan.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kävimme retkellä, kohteena Apulandia Lahdessa. Apulandia on Apulanta-yhtyeen ylläpitämä kahvila ja museo. Tämä oli opiskelijoiden pitkäaikainen haave, joka niin monen peruuntumisen jälkeen vihdoin toteutui. Toivottavasti koronarajoitukset helpottuvat sen verran että pääsisimme tulevaisuudessakin vielä retkille ja esiintymismatkoille.

Musakolmoset toivottaa kaikille virkistävää syyslomaa!

Loman jälkeen alkaakin sitten perinteisen Lucia-konsertin harjoitukset ja valmistelut.

Julkaistu kategoriassa Blogi