Musakakkoset mukana SAKUstarsissa

SAKUstars-tapahtuma on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville opiskelijoille. 2020 SAKUstars-tapahtumapaikkana oli Helsinki.

Korona-epidemia siirsi huhtikuulle suunnitellut live-sarjat syyskuulle. Kaarisillan silloiset musaykköset olivat jo ilmoittautuneet mukaan sekä Lauluryhmä-sarjaan että Rap-sarjaan Miko Saukonojan edustamana. Lukuvuoden vaihtuessa muuttui ryhmän nimi Musaykkösistä Musakakkosiksi, myös koko SAKUstars tapahtuman livesarjat muuttuivat hybriditapahtumaksi. Se tarkoitti sitä, että tapahtuma järjestettiin livenä paikan päällä Helsingissä Stadin ammattiopiston tiloissa, mutta siihen sai osallistua myös etänä tallenteilla. Musakakkosten kanssa oli aivan selvää, ettemme lähde riskeeraamaan itseämme ja muita, joten päätimme osallistua tallenteella kisoihin.

Esitettäväksi kappaleeksi valitsimme Pave Maijasen ”Pidä huolta” biisin. Siinä on osuvat sanat auttamisesta ja avun saamisesta. Lisäksi se on hyväntuulinen, reipas ja menevä kappale, jota olimme jo aikaisemmin paljon harjoitelleet. Lauluryhmien tuli tehdä myös lyhyt esittelyvideo. Teimme sen samana päivänä, kun Pave Maijanen vietti 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Hiukan tätä aikaisemmin oli tullut julkisuuteen tieto Paven sairastumisesta vakavaan ALS-tautiin, joten mainitsimme myös hänet esittelyssä ja lähetimme tsemppitoivotukset.

Tästä pääset katsomaan videon You Tubessa: Pidä huolta.

Miko Saukonoja Musakakkosten ryhmästä teki itse avustajiensa kanssa biisin nimeltään ”Siivet unelmiin” Rap-sarjaan. Teksti kappaleeseen syntyi SAKUstars-tapahtuman teeman ”Dream hard” innoittamana. Kaarisillan uutta mediapajaa hyödyntäen tähän biisiin syntyi musiikkivideo. Video valmistui kisan jälkeen ja on nyt nähtävissä YouTubessa.

Tästä pääset katsomaan videon You Tubessa: Siivet Unelmiin.