Mus21-ryhmä Salpauksen kyläjuhlassa

Koulutuskeskus Salpaus järjestää vuosittain syyskauden alkupuolella kyläjuhlan, jossa esitellään Salpauksen eri koulutuslinjoja. Tänä vuonna Fellmaninpuistossa Lahdessa oli kyläjuhla torstaina 25.8. Juhlan olivat järjestäneet Salpauksen opiskelijat opettajiensa johdolla. Tapahtuman esiintymislavana oli rekka-auton perävaunu. Äänentoiston sinne olivat valmistaneet musiikkiteknologian opiskelijat. Lavan läheisyydessä sirkusalan opiskelijat tekivät akrobaattisia temppuja. Esillä oli myös matkailuala, sekä monet, monet muut koulutusohjelmat. Ruokailun ja kahvituksen järjestivät ravintola-alan opiskelijat.

Kaarisillan Mus21-ryhmä, eli musakakkoset esiintyivät lavalla. Ohjelmistossa oli Haloo Helsinki -yhtyeen kappale Maailman toisella puolen, sekä Juha Tapion laulu Sitkeä sydän. Yleisö – jota oli paljon – lauloi ja taputti mukana, esitys oli mukaansatempaava. Aplodit olivat raikuvat ja ansaitut.

Lavalla esiintyi myös Kaarisillasta valmistunut muusikko Miko Saukonoja, taiteilijanimeltään Nelipyörä. Hän esitti itse tekemänsä kappaleen Siivet unelmiin. Se sopi mainiosti tilaisuuteen monella tapaa.

Juhlassa julistettiin koulurauha. Koulurauhan julistus luettiin suomen-, englannin-, saksan-, venäjän-, ukrainan-, espanjan-, thai-, ja arabiankielellä, sekä vielä selkosuomeksi, jonka luki Kaarisillan musiikinopiskelija Wille Lahdenperä Olli Paakkarin tukiviittomilla täydennettynä. Koulurauhan julistuksen keskeinen sanoma on yhdenvertaisuus; olemme kaikki tasa-arvoisia, eikä ketään saa syrjiä eikä kiusata.