Miko Saukonoja: Agor – valittu

Aloin täristä niin, että miekan pitäminen tuntui vaikealta. Pensaan vapina lisääntyi. Hyökkäsin kohti pensasta, mutta esiin tulikin orava. Orava katsoi minua ja juoksi sitten pois. Tytöt nauroivat niin, että sen olisi kuullut kotoa.

”Ja näin, urhea valittu voitti söpön oravan.” Miri sanoi yhä nauraen. ”Sanoo keiju, joka kätkeytyi valitun taakse.” Sanoin keijulle, joka näytti kieltä. Jatkoimme eväiden syömistä ja juttelimme niitä ja näitä.

-Katkelma kirjasta Agor – valittu

Kaarisillassa kolmatta vuotta musiikkia opiskeleva Miko Saukonoja on saanut valmiiksi pitkäaikaisen projektin. Miko on kirjoittanut usean vuoden ajan kirjaa, jonka nimi on Agor – valittu. Kirja sijoittuu fantasiamaailmaan, ja siinä esiintyvät hahmot ovat kuvitteellisia. Kirjan kokonaissivumäärä on 84 sivua.

Tarinan valmistuttua Miko järjesti Kaarisillassa kansikuvan suunnittelukilpailun. Kilpailun voitti media-alan ja kuvallisen ilmaisun tutkintoa opiskeleva Alma Tähti. Samassa ryhmässä opiskeleva Milla Hokkanen on tehnyt kirjan visuaalisen taiton. Kirjan painatuksesta tehtiin tarjouskilpailu Päijät-Hämeen alueella toimiville kirjapainolle, ja sen voitti Lahtelainen Markprint Oy.

Miko hyödyntää kirjaprojektia opiskeluissaan äidinkielen, taiteen ja luovan ilmaisun, sekä yrittäjyyden tutkinnon osissa. Erilaisista tuotantovaihtoehdoista Miko päätyi tekemään kirjan omakustanteena.

Agor -kirjan julkaisu venyi tarkoitettua pidemmälle johtuen mm. Korona-pandemian aiheuttamasta etäopiskelujaksosta. Nyt viimein kirjan ollessa valmis, on kirjailija itse tyytyväinen ja onnellinen – jopa siinä määrin, että jatko-osa on jo työn alla. Tulevan teoksen nimi on Agor ja pimeän nousu.

Agor – valittu

Kirjailija: Miko Saukonoja

Fantasiakirja.

Sivumäärä on 84 sivua.

Kirjan hinta on 22 euroa.

Kirjan voi ostaa suoraan kirjailijalta itseltään: miko.saukonoja@hotmail.com

Mikon yhteystietoja voi kysellä myös Kaarisillasta.

Kirjailijahaastattelu

Haastattelu Kaarisillan Youtube-kanavalla.

Mainos Mikon omalla Youtube-kanavalla.

Julkaistu kategoriassa Blogi