MAISEMIEN IHMEMAA 24.4.-11.5.2018 Engel Makasiinissa

 

Kaarisillan 1. vuoden kuvataideopiskelijat esittelevät Maisemien Ihmemaa -näyttelyssä tekemiään piirustuksia, maalauksia ja veistoksia. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana on käyty läpi taiteen tekemisen menetelmiä ja kuvanrakennuskeinoja. Vuosi on ollut ”ihan ok”, ”on iloittu ja kärsitty surujen ja muiden tunteiden parissa”. Kuvataiteilijan työhön on tutustuttu myös kuvitus- ja lavastusprojektien kautta. Kuvallisen ilmaisun perusopinnot kestävät kolme vuotta ja niistä valmistuu kuva-artesaaniksi.

Näyttelyssä on mukana töitä yhdeksältä taiteilijalta. Katja Heikkilä käyttää töissään voimakkaita värejä. Myös Katri Kaasalainen on taitava värienkäyttäjä. Salla Karppanen tykkää piirtää eläimiä ja sekoittaa värejä, Anne Korhonen pyrkii töissään kolmiulotteisuuteen ja pitää erityisesti muotokuvien maalaamisesta. Miika Kurki maalaa erilaisia kasvoja ja eläimiä. Joona Manninen vertaa taidettaan nyky-yhteiskuntaan, joka on hänen mielestään sekava ja epärealistinen. Viljo Pertola on kiinnostunut mytologiasta ja kartoista, Jyry Sirén taas historiallisesta taiteesta. Ville von Martens tykkää piirtämisestä ja erityisesti eläinaiheista.

Teille voimme kertoa Kaarisillan olevan hyvä arkinen oppilaitos taidetta opiskeleville, jossa aloittelevista taiteilijoista valmistuu kuva-artesaaneja ja muusikkoja, kun opiskelee sitä, minkä valitsee. Ilon ja naurun lisäksi voi esiintyä surua taikka murheita, joissa voidaan lohduttaa, kun tarve vaatii.”

Näyttely on avoinna ma – ti ja to – pe klo 10-16 ja ke klo 10-18. Engel Makasiini, Villähteentie 455, 15540 Villähde.

Taiteilijat ovat tavattavissa näyttelyn aukioloaikoina sovitusti.

Jyry Sirén, Helsingin Tuomiokirkko, 2017

 

Viljo Pertola, Henkien talo, 2017