Kesäkonsertti FILIANNA & LEINA 19.6.2023

Kaarisilta Biennalen kesäkonsertissa maanantaina 19.6. esiintyvät FILIANNA & LEINA.

Filianna klo 18.30, kartanon puutarha
LEINA klo 20, kartanon sali

Kansainvälinen Kaarisilta Biennale -taidetapahtuma laajenee tänä vuonna vokaalimusiikkiin, kun Erstan kartanon viehättävässä miljöössä kuullaan yhden kesäillan aikana ainutlaatuinen konserttikokonaisuus, jossa esiintyvät Filianna-kuoro ja lauluyhtye LEINA. Yhdellä lipulla pääsee tutustumaan kuvataidenäyttelyyn ja nauttimaan kesäkonsertista. Kesäkahvila on auki konserttien väliajalla.

Filianna / kello 18.30 kartanon puutarhassa

Satavuotisjuhlaansa viettävä lahtelainen Filianna johdattaa kuulijat vehreään kesäillan tunnelmaan kartanon puutarhassa. Elinvoimainen ja historiansa parhaassa vahvuudessa soiva Filianna esittää HEHKU-juhlakonserttinsa kiitetyn a cappella -osuuden.

Konsertissa kuullaan elävien suomalaisten naissäveltäjien musiikkia ja kaksi kuoron tilaamaa sävellystä, jotka saivat kantaesityksensä huhtikuisessa HEHKU-juhlakonsertissa Sibeliustalossa. Laulujen tunnelmat liikkuvat elämän erilaisten tilanteiden äärelle: ilosta suruun ja vihasta rakkauteen. Laulut muistuttavat, kuinka sukupolvien ketju kannattelee meitä tässäkin ajassa. Konsertin johtaa Sabrina Ljungberg.

LEINA / kello 20 kartanon salissa

Suven sulosointuihin kuulijat herkistää seitsenhenkinen lauluyhtye LEINA, joka esittää perustajansa ja taiteellisen johtajansa Sabrina Ljungbergin musiikkia Eino Leinon runoihin. LEINA:n a cappella -laulua maustavat kiehtovasti elektroniset bassosaundit ja vokaali-improvisaatio.

Konsertissa kuullaan yhtyeen tulkitsemina Leinon rakastettuja klassikoita, kuten Tähtitarha, Rauha ja Hän kulkevi kuin yli kukkien sekä harvemmin kuultuja runotekstejä. Syksyllä 2022 perustettu, ammattimuusikoista koostuva yhtye on kutsuttu kesäkuussa kilpailemaan Tampereen Sävelen kansainväliseen kuorokilpailuun vahvistettujen yhtyeiden sarjassa.


Osoite: Villähteentie 458, 15540 VILLÄHDE

Liput 20/15 euroa
Lippu sisältää sisäänpääsyn kuvataidenäyttelyyn konserttipäivänä.
Lipunmyynti kuorolaisilta, sekä tuntia ennen konserttien alkua.

Lippuvaraukset: biennale@kaarisilta.fi

FILIANNA

Lahtelainen Filianna on Suomen kolmanneksi vanhin toiminnassa oleva naiskuoro. Kuoroa on johtanut vuodesta 2015 lähtien musiikin maisteri Sabrina Ljungberg.Filianna on ajassa kiinni oleva, uutta musiikkia tuottava kuoro, joka kertoo laulun keinoin säväyttäviä tarinoita ja liikuttaa yleisöä. Tervetuloa kanssamme matkalle kohti elämyksiä, sukeltamaan syviin tunteisiin, viihtymään ja kokemaan positiivisen kylmiä väreitä!

Filiannan arvoja ovat yhteenkuuluvuus, uusiutuminen perinteitä kunnioittaen ja taiteellisesti korkea taso.

https://www.filianna.fi

LEINA yhdistää musiikissaan Eino Leinon tenhoavat runot Sabrina Ljungbergin sykähdyttävään sävelkieleen. A cappella -laulun lisäksi yhtyeen esityksissä kuullaan live-elektroniikkaa ja vokaali-improvisaatiota, jotka kuljettavat kuulijoita runojen tunnelmasta toiseen.Ljungbergin vuonna 2022 perustamaan, musiikin ammattilaisten muodostamaan yhtyeeseen kuuluvat hänen lisäkseen Eeva Helemaa-Ryymin, Päivi Ilkka, Jutta-Maija Joelsson, Jenna Korhonen, Jenni Liikaoja ja Milla Nissinen.

LEINA:n musiikissa väreilevät ikuisuuden ja nykyhetken, herkkyyden ja rouheuden sekä tummien ja kirkkaiden sävyjen vuoropuhelut. Yhtyeen nimi leina on vanha suomenkielen muunnos sanasta leino, joka tarkoittaa surua ja murhetta.

https://www.leina.fi

KAARISILTA BIENNALE

Kaarisilta Biennale -taidetapahtuma järjestetään kesällä 2023 Erstan kartanomiljöössä Lahden Villähteellä, Galleria Art Kaarisillassa Helsingin keskustassa sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa. Kaarisilta Biennale toteutetaan nyt kuudennen kerran. Tapahtuman teemana on rakkaus.Kaarisilta Biennalen ohjelmistossa on laaja kuvataidenäyttely sekä konsertteja. Näyttely on avoinna 17.6.-30.7.2023. Kulttuuritapahtuman suojelijana toimii Li Andersson.