Kaarisilta Biennale 2023

Lämmin kiitos Kaarisilta Biennale 2023 -taiteilijoille. Taide ilahdutti ja kosketti monia. Kaarisilta Biennale 2023 kesänäyttely oli menestys. Näyttelyssä vieraili noin 2000 ihmistä ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa runsain määrin lisää.
Palaute oli positiivista ja ihmiset lähtivät näyttelystä hyvillä mielin. Näyttelyvieraat olivat
vaikuttuneita teosten runsaudesta, monipuolisuudesta ja värikylläisyydestä. Teoksia myytiin
näyttelystä kymmeniä. Osa näyttelyteoksista lähtivät näyttelyn päätyttyä uusiin koteihin.

Kiitos kaikille näyttelyvieraille sekä taiteilijoille upeasta Kaarisilta Biennale -kesästä!

Kaarisilta Biennale -taidetapahtuma järjestettiin kesällä 2023 kuudetta kertaa. Kaarisilta Biennale -näyttely oli esillä Erstan kartanon tiloissa ja ympäristössä Villähteellä, Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa 17.6.-30.7.2023.

Kaarisilta Biennale 2023 teemana oli Rakkaus, sanana niin suuri ja monimerkityksellinen. Rakkaus kumppaniin, ystävään, perheeseen, työhön, luontoon, eläimiin, omaan kulttuuriin ja kotiin, matkusteluun, arkkitehtuuriin, väreihin, musiikkiin, urheiluun, tanssiin, kirjoihin, puutarhan hoitoon… Lista rakkauden kohteista on varmaan loputon. Ruuan on sanottu olevan rakkauden kohteena yksi aidoimmista.

Rakkaudella on monta muotoa.  Romanttinen rakkaus on vain yksi niistä. Rakkaus kypsyy, syvenee, joskus haalenee, haihtuu. Harvoin rakkaus on kiveen hakattu. Rakkausteemaan sopii myös pohdinta rakkauden puutteesta ja mihin se voi johtaa. Ajassa, jossa nyt elämme, on tarve punnita, mitkä asiat ovat todella tärkeitä, vaalimisen arvoisia ja meille rakkaita.

Kaarisilta Biennale 2023 haastaakin taiteilijat pohtimaan rakkauden olemusta ja sen ilmenemismuotoja, omaa suhdetta rakkauteen.

Kaarisilta Biennale -palkinto

KAARISILTA BIENNALE 2023 PALKITUT TAITEILIJAT:

Kaarisilta Biennale 2023 -palkinto myönnettiin Sari Koivuselle.

Sari Koivunen on valmistunut 2012 kuva-artesaaniksi ja työskentelee kuvataiteilijana Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen Taidestudiossa.

Palkinto oikeuttaa näyttelyn pitämisen Galleria Art Kaarisillassa. Palkinnon myönsi Kaarisilta Biennale 2023 -näyttelyn jury.

Lisäksi jury myönsi kolme kunniamainintaa.

KUNNIAMAININTA

Maria Tani ja Satu Tani, yhteisteoksellaan Hengittävä riutta

Hanna Nieminen

Christian Carlsen

Li Andersson Kaarisilta Biennalen suojelijana

Kaarisilta Biennale 2023 -taidetapahtuman suojelijana toimi Li Andersson.

Näyttelyn jury ja teosvalinnat

Kaarisilta Biennale näyttelyyn oli avoin haku. Hakemuksia tuli runsaasti. Yhteensä 339 eri taiteilijaa tai työryhmää haki näyttelyyn. Juryn puheenjohtajana toimii kuvataiteilija Arto Määttä. Muita juryn jäseniä ovat Lahden Taidemuseo Malvan johtaja Tuulia Tuomi sekä kuvataiteilija Aamu Paarvio.

Kuvassa vasemmalta Kaarisilta Biennale-toimikunnan jäsen Outi Kirves, Juryn jäsenet Tuulia Tuomi, Arto Määttä ja Aamu Paarvio, sekä juryn sihteerinä toiminut Johanna Immeli. Kuva Eero Koistinen.

Jury kommentoi teosvalintaa seuraavasti: ”Suuren hakijamäärän vuoksi teosvalinta oli haastavaa. Hakemusten laatu oli erittäin korkea ja aineistosta olisi voinut koota monta näyttelyä. Rakkaus-teemaa oli käsitelty kaiken kattavasti ja laajasti: henkilökohtaisesta näkökulmasta sekä yhteisöä, yhteiskuntaa ja koko maailmaa käsitellen.”

Avajaiset

Kaarisilta Biennalen avajaisia juhlittiin perjantaina 16.6. klo 17 alkaen Kaarisillan Taide- ja toimintakeskuksessa Villähteellä Lahdessa.