Kaarisilta Biennale

Avoinna 2.7. -1.8.2021

Erstan kartano

Villähteentie 458, 15540 Villähde

puh. 044 533 6398 / biennale@kaarisilta.fi

Avoinna joka päivä MA-SU klo 12-18

Pääsyliput 8€ / 4€ (eläkeläinen, opiskelija, varusmies, työtön).

Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille ja henkilökohtaisille avustajille.

Näyttelyalueella on kahvila.

Erstan kartanon Taidepuutarha on yleisölle avoinna näyttelyn sulkeuduttua syyskuun loppuun arkisin klo 12-16.

Galleria Art Kaarisilta

Sanomatalo, 1.krs, Elielinaukio 2, 00100 Helsinki

puh. 040 5103 813 / art@kaarisilta.fi

Avoinna TI-PE klo 11-18, LA-SU klo 12-16 (maanantaisin suljettu)

Vapaa pääsy.

Kaarisilta Biennale Goes Green 2021

Kaarisilta Biennale -kuvataidetapahtuma järjestetään kesällä 2021 viidettä kertaa. Tällä kertaa tapahtuma on teemaltaan ympäristöpainotteinen. Näyttely pohtii ympäristöteemallaan suhdetta luontoon ja ympäristöön, sekä rakennettuun että luonnontilaiseen.  

Lahden kaupunki on valittu vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi. Kaarisilta Biennale on mukana teemavuoden toteutuksessa.  Näyttelyä tukee Suomen Kulttuurirahasto sekä Kestävä Lahti -säätiö.

Kaarisilta Biennalen tavoite on esitellä laajasti taidetta ja taiteen tekijöitä painottaen tukea tarvitsevien taiteilijoiden osallisuutta taidemaailmassa. Kaarisilta Biennalen päämäärä on tasa-arvoistaa taidekenttää. Näyttelyyn on avoin haku ja näyttelyn kuratoi vaihtuva jury.

Kaarisilta Biennalen tarkoitus on esittää monipuolisesti taidetta ja taiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Näyttely kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan. Näyttelyissä on ollut esillä taidetta Suomen lisäksi Japanista, Hollannista, Saksasta, Ruotsista, Englannista, Intiasta, Irlannista, Uruguaysta ja Virosta. Maalausten ja piirustusten lisäksi näyttelyissä on nähty grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, veistoksia, installaatioita ja performansseja. Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta.

Kaarisilta Biennale 2021 -palkinto

Näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kesken myönnetään Kaarisilta Biennale -palkinto, joka mahdollistaa taidenäyttelyn pitämisen Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä.

Kaarisilta Biennale 2021 -palkinnon voittaja on taidekoulu Tanskan Horsensista:

Art School Snurretoppen

Kaarisilta Biennalessa on esillä neljän Snurretoppenissa työskentelevän taiteilijan teoksia. Taiteilijat: Simon Juhl Fischer, Hans Jørn Henriksen, Helle Poulsen ja Michael S. Rasmussen.

Stig Josefsen, Snurretoppenin johtaja, kommentoi palkinnon saamista näin: “After a very slow year and Covid-19 and many activities closed down it ́s wonderful that Kaarisilta Biennale find our art work to have a such a quality to receive this prize!”

Kunniamaininnat

Kunniamaininnat myönnettiin kolmelle taiteilijalle:

Jan Melis, Belgia

Riina Noro, Suomi

Maria Tani, Suomi

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

Lisätietoja Kaarisilta Biennalesta:

biennale@kaarisilta.fi

p. 044 533 6398

KAARISILTA TAIDE- JA TOIMINTAKESKUS