Kaarisilta Biennale

Meillä on ilo ilmoittaa, että Kaarisilta Biennale -kuvataidetapahtuma järjestetään ensi kesänä jo viidettä kertaa.

Tällä kertaa tapahtumamme on teemaltaan ympäristöpainotteinen. Teema kutsuu taiteilijoita pohtimaan omaa suhdettaan luontoon ja ympäristöön, sekä rakennettuun että luonnontilaiseen. Luonto ja ympäristö voi toimia inspiraation lähteenä monin tavoin. Kesän näyttelyssä painotamme erityisesti ulkoteoksia ja ympäristötaidetta.

Lisätietoja tapahtumasta päivitämme tälle sivulle lähiaikoina – pysy kuulolla!

Kaarisilta Biennale 2019 -palkinto

Juryn puheenjohtaja Aaro Matinlauri myönsi Kaarisilta Biennale -palkinnon Ateljee Eivorille. Palkintoa vastaanottamassa Nelli Nio, Eveliina Narkilahti ja Timppa Lintunen.

Ateljee Eivor

Ateljee Eivorin taiteilijaryhmä palkittiin vuoden 2019 Kaarisilta Biennalessa. Palkintonäyttely ”Elämän juhla – Livets fest” on esillä Galleria Art Kaarisillassa 16.9.-11.10.2020.

GALLERIA ART KAARISILTA, Sanomatalo, Elielinaukio 2, 00100 Helsinki, www.artkaarisilta.fi

Kaarisilta Biennale on kaikille taiteilijoille avoin jurytetty kuvataidenäyttely. Tapahtuman tavoite on esitellä laajasti taidetta ja taiteen tekijöitä painottaen tukea tarvitsevien taiteilijoiden osallisuutta taidemaailmassa. Kaarisilta Biennalen päämäärä on tasa-arvoistaa taidekenttää.

Kaarisilta Biennalen tarkoitus on esittää monipuolisesti taidetta ja taiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Näyttely kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan. Taidetta on aikaisemmissa näyttelyissä ollut esillä Suomen lisäksi Japanista, Hollannista, Saksasta, Ruotsista, Englannista, Intiasta, Irlannista ja Virosta. Maalausten ja piirustusten lisäksi näyttelyissä on nähty grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, veistoksia ja installaatioita. Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta.

Näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kesken myönnetään Kaarisilta Biennale -palkinto sekä 1-3 kunniamainintaa. Palkinto mahdollistaa taidenäyttelyn pitämisen Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Lisätietoja Kaarisilta Biennalesta:

biennale@kaarisilta.fi

p. 044 533 6398

KAARISILTA TAIDE- JA TOIMINTAKESKUS, Villähteentie 458, 15540 Villähde, www.kaarisilta.fi