Kaarisilta Biennale 2023 teosvalinnat on tehty

Kaarisilta Biennale 2023 -kulttuuritapahtuma  järjestetään kesällä 2023 kuudetta kertaa. Kaarisilta Biennale -näyttely on esillä Erstan kartanon tiloissa ja ympäristössä Villähteellä, Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä sekä Lahden Taidemuseo Malvassa 17.6.-30.7.2023.

Kaarisilta Biennale näyttelyyn oli avoin haku. Hakemuksia tuli runsaasti. Yhteensä 339 eri taiteilijaa tai työryhmää haki näyttelyyn. Juryn puheenjohtajana toimii kuvataiteilija Arto Määttä. Muita juryn jäseniä ovat Lahden Taidemuseo Malvan johtaja Tuulia Tuomi sekä kuvataiteilija Aamu Paarvio.

Kuvassa vasemmalta Kaarisilta Biennale-toimikunnan jäsen Outi Kirves, Juryn jäsenet Tuulia Tuomi, Arto Määttä ja Aamu Paarvio, sekä juryn sihteerinä toiminut Johanna Immeli. Kuva Eero Koistinen.

Jury kommentoi teosvalintaa seuraavasti: ”Suuren hakijamäärän vuoksi teosvalinta oli haastavaa. Hakemusten laatu oli erittäin korkea ja aineistosta olisi voinut koota monta näyttelyä. Rakkaus-teemaa oli käsitelty kaiken kattavasti ja laajasti: henkilökohtaisesta näkökulmasta sekä yhteisöä, yhteiskuntaa ja koko maailmaa käsitellen.”