Hakuja ja tutustumisia

11.3.–1.4.2020 on opintopolku.fi – sivustolla vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen hakuaika. Ensi syksynä Kaarisillassa alkaa VALMA – koulutus, eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus. Se kestää yhden lukuvuoden ja on 60 osaamispisteen laajuinen. Koulutus järjestetään yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa, mutta käytännössä tapahtuu Kaarisillassa, kuten muutkin koulutuksemme. Kaikki opintopolun kautta koulutukseen hakeneet kutsutaan keskiviikkona 22.4.2020 pidettävään valintatilaisuuteen, jossa opettajat selvittelevät esim. sitä, onko juuri Kaarisillan VALMA sopiva koulutus ja mitkä tavoitteet hakijoilla on koulutukselle.

Meillä Kaarisillassa on käynyt melko monia tutustujia viime vuoden lopulla ja tämän alkuvuoden aikana. Tutustujien mukana on ollut myös vanhempia, opettajia, avustajia… On ollut mukavaa kertoa koulutuksista ja Kaarisillasta ja kiertää toimipaikkamme eri tiloissa katsomassa toimintaa ja opetusta. Tutustujilta on tullut myös hyviä kysymyksiä, joihin opettajat ja opiskelijat ovat vastailleet ja kertoneet omia kokemuksiaan ja näkemyksiään.

Osa nykyisistä muusikoksi tai kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi opiskelevista on käynyt ennen ammatillisia opintojaan VALMAN, joko meillä tai muualla. Uskon, että tuo vuosi on antanut kokemusta siitä, kuinka ammatillinen opiskelu poikkeaa esim. peruskoulun opiskelusta – sekä antanut varmuutta oman alan löytämiseen ja ammattiopintoihin hakeutumiseen.

Jos VALMA – koulutus kiinnostaa tai siitä on jotakin kysyttävää, niin meille voi soittaa ja sopia vaikka tapaamisen, niin selvitellään tätä mahdollisuutta yhdessä.

Kevättä kohti!

Elina Tuominen

Kaarisillan sosiaalityöntekijä

puh. 040 354 1772 (ma-to)

elina.tuominen@kaarisilta.fi