Aivan kohta on huomenna, Galleria Uusi Kipinä 11.- 29.4.2018

 

Kuva-artesaaneiksi valmistuvien opiskelijoiden lopputyönäyttely Aivan kohta on huomenna, Galleria Uusi Kipinä 11.- 29.4.2018.

 

” En koskaan ajattele tulevaisuutta. Se tulee kyllin pian. ”

Albert Einstein

 

Joka puolelta meille toitotetaan, kuinka kaikki muuttuu digitalisaation myötä ja että kohta ympärillämme on robotteja tai koneihmisiä, jotka tekevät työt ja jopa melkein ajattelevat puolestamme. Mutta millainen huominen on? Ja minkälaiseksi voimme kuvitella tai toivoa näiden nyt kuva-artesaaneiksi valmistuvien tulevaisuuden?

Voisiko huomispäivän maailmankuvaa ilmentää Seita Tenttulan Kasvot hajoilevine ääriviivoineen, Jenna Elon Sumua, usvaa ja silmiä, kosmiseen avaruuteen häviävine inhimillisine piirteineen, tai Tuukka Raskun vaihtoehtoista biologiaa tutkivat luonnokset?

 

Vaikka suurimmaksi osaksi futurologien ajatukset tulevaisuudesta tuntuvat varsin synkiltä, niin lähes yksimielinen näkemys heidän keskuudessaan kuitenkin on, että vaikeimmin robotisoitavissa ja tekoälyllä korvattavissa ovat luovat ammatit.

 

KUV15-, tai yksinkertaisemmin, KUVIS –ryhmä on ollut Albert Einsteinin linjoilla, eikä ole ehtinyt paljon huomisia miettimään tiiviin kolmivuotisen opiskelunsa aikana. Mutta nyt on aika nostaa katse ja suunnata se paitsi tähän asti saavutettuun, myös, kuten edellä mainittiin, ehdottomasti toivorikkaaseen tulevaisuuteen.

 

Kuvataiteilijaksi kehittyminen on hidasta ja rakentuu pala palalta. Päämäärä on ehkä tärkeä, mutta niin myös itse matkanteko, eikä ajan kuluminen jatkuvaan asioiden oppimiseen välttämättä ole haittapuoli, vaan koko ammatin sisältö. Nyt valmistuvat kuva-artesaanit ovat onnellisesti alkupuolella sitä taipaletta, joka hupenee, kuten ajalla taaksepäin katsottuna on tapana, nopeasti. Ajan kulumisesta ja epäröinnistä hahmottumassa olevan tulevaisuuden suhteen voi todeta menestyneimmän mäkihyppääjämme, Matti Nykäsen, sanoin: ”Metri metriltä se mäki pienenee”. Varmaan mäen pieneneminen toimii molempiin suuntiin, kiiveten tai laskien. Vähä vähältä, metri metriltä.

 

Kymmenen nuoren Kaarisillasta kuva-artesaaniksi valmistuvan opiskelijan lopputyönäyttely Aivan kohta on huomenna, on esillä Galleria Uudessa Kipinässä 11.-29.4.2018.

Näyttelyn taiteilijat: Jenna Elo, Neea Haapala, Casimir Kaarre, Lassi Muurinen, Oona Peltola, Mark Piekkala, Tuukka Rasku, Pinja Sydänmaa, Seita Tenttula, Mikael Valjakka.

 

(Näyttelyn otsikko on Pirkko Peltosen, Eurooppalaisia puheenvuoroja-sarjan tekijän viimeisestä ohjelmasta, jossa haastateltavana oli ranskalainen kansantalous- ja sosiaaliteoreetikko Jacques Attali. Keskusteluaiheena oli, mitä on odotettavissa vuoteen 2030 mennessä.)

 

 

 

Lisätietoja näyttelystä:

 

Kyllikki Haavisto

Kuvataideopettaja

Kaarisillan taide-ja toimintakeskus

puh. 044 7129280

kyllikki.haavisto@kaarisilta.fi

https://www.kaarisilta.fi/

 

tai

 

Eeva Kaisa Jauhiainen

Näyttelysihteeri

Kauno ry/ Galleria Uusi Kipinä

puh. 044 3224665

www.galleriauusikipina.fi

 

Joutsenet, Oona Peltola, akryyli 2018

 

Batmania, Mikael Valjakka, akryyli 2017

 

Toimistohuone, Pinja Sydänmaa, akryyli ja väriliitu 2017