Rakkauden kyyhkyt – yhteisteos

Rakkauden kyyhkyt – pohjoismainen yhteisteos Kaarisilta Biennalessa

Yli 200 pohjoismaisen taiteilijan uusi yhteisteos tuo viestiä rauhasta ja rakkaudesta

Kaarisilta Biennale 2023
17.6. – 30.7.2023
Villähteentie 458, Lahti


222 taiteilijaa Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta ovat toteuttaneet jälleen yhdessä mittavan yhteisteoksen. Teos on esillä kansainvälisessä Kaarisilta Biennalessa Lahdessa kesän ajan. Tämän vuoden yhteisteoksen ideoinnista vastasi Kettukin taiteellinen suunnittelutyöryhmä (taidemaalari Katri Stenberg, kuvataiteilija Nelli Nio ja taiteen tohtori Minna Haveri). Ideaa käytiin läpi valtakunnallisissa taiteilijatapaamisissa talven ja kevään aikana.

Korona-ajan synnyttämä uudenlainen tapa toimia yhdessä on tuottanut jo kolme yhteistä teosta: luonnonoikuista (Outo Metsä, Kaarisilta Biennale 2021), arkipäivän merkityksestä (My Everyday European Outsider Art EOA2022 konferenssi) ja tänä vuonna rauhasta ja rakkaudesta (Love Doves Kaarisilta Biennale 2023).

Suomen erityistaidetoiminnan edunvalvontajärjestö Kettuki ry on koordinoinut toimintaa. Erityistaidetoiminta on erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetoiminnan ala, jota ei nimensä mukaisesti olisi ilman erityistä, yksilölle räätälöityä tukea. Jokaisella ihmisellä on oikeus osallistua ja kehittää itseään ja yhteisöään taiteen ja kulttuurin avulla sekä ilmaista itseään vapaasti.

Kettukin toimintaa rahoittaa Taiteen edistämiskeskus sekä Hämeenlinnan kaupunki.

Lisätietoja:

P. +358 44 0405 107

toimisto@kettuki.fi