Lehdistötiedote 2023

Kaarisilta Biennale 2023

Kansainvälinen Kaarisilta Biennale -taidetapahtuma järjestetään kesällä 2023 Erstan kartanomiljöössä Lahden Villähteellä ja Galleria Art Kaarisillassa Helsingin keskustassa. Kaarisilta Biennale toteutetaan nyt kuudennen kerran. Kaarisilta Biennalen ohjelmistossa on laaja kuvataidenäyttely sekä konsertteja – tapahtuman teemana on rakkaus. Kaarisilta Biennalen yhteistyökumppanina toimii Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva, jossa on myös näyttelyteoksia esillä. Kaarisilta Biennale 2023 -tapahtuman suojelijana toimii Li Andersson.

Näyttely on avoinna 17.6.-30.7.2023. Kaarisilta Biennalen päänäyttely Erstan kartanossa on avoinna ti-su klo 12–18. Galleria Art Kaarisilta Helsingissä on avoinna ti-pe klo 10-17, la-su klo 12-16. Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on avoinna ti klo 10-18, ke klo 10-21, to-su klo 10-18.

Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta, niin tälläkin kertaa. Kaarisilta Biennale on kaikille taiteilijoille avoin, jurytetty kuvataidenäyttely. Näyttelyn juryyn kuuluvat juryn puheenjohtaja, kuvataiteilija Arto Määttä, Lahden museoiden johtaja Tuulia Tuomi sekä kuvataiteilija Aamu Paarvio. Näyttelyyn haki 339 taiteilijaa tai työryhmää Suomesta ja ulkomailta. Näyttelyyn valittiin mukaan 125 taiteilijaa.

Jury kommentoi teosvalintaa seuraavasti: ”Suuren hakijamäärän vuoksi teosvalinta oli haastavaa. Hakemusten laatu oli erittäin korkea ja aineistosta olisi voinut koota monta näyttelyä. Rakkaus-teemaa oli käsitelty kaiken kattavasti ja laajasti: henkilökohtaisesta näkökulmasta sekä yhteisöä, yhteiskuntaa ja koko maailmaa käsitellen.”

Kaarisilta Biennale 2023 laajenee nyt ensimmäisen kerran esittävien taiteiden muodossa. Kesän aikana on mahdollisuus kokea monipuolinen musiikkitarjonta Erstan kartanon tiloissa Villähteellä Lahdessa. Musiikkiesityksiä ja konsertteja on luvassa muun muassa Filianna- kuorolta, Lahti Big Bandilta, Kaarisillan Musiikkistudioilta ja Köllin Kolleilta. Erilaisia solisteja ja kokoonpanoja on Päijät-Hämeen alueelta ja muualtakin Suomesta.

Kaarisilta Biennale on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi, kesän 2023 näyttely on järjestyksessään kuudes. Tapahtuma haluaa esitellä valtavirran ulkopuolelta nousevaa kiinnostavaa ja omaperäistä taidetta, sekä helpottaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ammatillista toimintaa. Näyttely on kansainvälinen: teoksia on Suomen lisäksi mm. Ruotsista, Virosta, Tanskasta, Englannista, Saksasta, Irlannista ja Uruguaista.

Christian Carlsen, Two girls, 2021

Lisätiedot, haastattelupyynnöt sekä kuvamateriaali Kaarisilta Biennalesta:

biennale@kaarisilta.fi

p. 044 533 6398