Kaarisilta Biennale 2017

KAARISILTA BIENNALE on kaikille erityistä tukea tarvitseville taiteentekijöille avoin jurytetty kuvataidetapahtuma ja kuvataidenäyttely. Tapahtuman tavoite on tuoda laajasti esille erityistaidetta ja tasa-arvoistaa erityistaiteen ja -taiteilijoiden asemaa suhteessa muuhun taidekenttään.

Kaarisilta Biennale kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan. Näyttelyissä on ollut mukana kutsuttuina myös yleisesti tunnetumpia kuvataiteilijoita, esimerkiksi Marika Kaarna, Petri Hytönen, Tapani Kokko, Virpi Kanto-Kokko, Kaisu Koivisto sekä Maija Helasvuo. Taidetta on ollut esillä Suomen lisäksi Japanista, Hollannista, Saksasta, Ruotsista, Englannista, Intiasta, Irlannista ja Virosta. Maalausten ja piirustusten lisäksi näyttelyissä on nähty grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, veistoksia ja installaatioita. Kaarisilta Biennale on hyvin monipuolinen niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän myötä.

Kaarisilta Biennale 2017 -näyttelyyn haki 241 taiteentekijää 789 taideteoksella. Jury valitsi näyttelyyn 323 teosta 193 taiteentekijältä. Juryyn kuuluivat kuvataiteilijat Arto Korhonen, Kirsti Tuokko, Outi Kirves sekä Timppa Lintunen.

Kaarisilta Biennale on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi. Biennale järjestettiin edellisen kerran kesällä 2017. Seuraava Biennale on kesällä 2019. Tapahtuma järjestetään Erstan Kartanossa Villähteellä sekä Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kesken myönnetään 1-3 kunniamainintaa, sekä Kaarisilta Biennale -palkinto, joka mahdollistaa taidenäyttelyn pitämisen Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä.

Vuoden 2017 Kaarisilta Biennale -palkinto myönnettiin Matias Warikselle. Wariksen Elokuvista -niminen palkintonäyttely oli Art Kaarisilta -galleriassa Sanomatalossa Helsingissä 17.10.-4.11.2018.

Kaarisilta Biennale -palkinto 2017

Matias Waris

Kunniamaininnat

Jenna Elo

Jukka Holappa

Jens Nilsson

Viljo Pertola

Matias Waris Elokuvista-näyttelynsä avajaisissa 16.10.2018 Art Kaarisilta -galleriassa.
Matias Waris: Tähti
sekatekniikka, 2017
Biennale-näyttely Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä kesällä 2017.
Näyttely-yleisöä Ateljee-rakennuksessa.
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tutustui Kaarisilta Biennale -näyttelyyn.