Kaarisilta Biennale 2013

Kaarisilta Biennale on kuvataidetapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa Nastolan Villähteellä Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksessa Erstan kartanossa 18.10.-17.11.2013 ja  Helsingissä Art Kaarisillassa Sanomatalossa 21.10.-17.11.2013.

Ensimmäinen Kaarisilta Biennale esitteli laajasti suomalaista erityistaidetta. Mukana oli 50 taiteilijan teoksia ympäri Suomea. Näyttelyyn oli avoin haku, mikä tarkoittaa että kuka tahansa on voinut hakea teoksillaan mukaan näyttelyyn. Ammattitaiteilijoista koostunut jury valitsi hakemusten perusteella näyttelyn teokset. Juryn puheenjohtajana toimi kuvanveistäjä Tapani Kokko. Juryn jäseninä toimivat taidegraafikko Outi Kirves ja kuvanveistäjä Pekka Syrjälä.

Kaarisilta Biennale 2013 -kunniamaininnat

Marjo Talvensaari

Esa-Pekka Ojanperä

 

Kaarisilta ry on tarjonnut kuvataiteen opetusta vuodesta 1987 alkaen erityistä tukea tarvitseville henkilöille ja kuvataiteen ammatillista koulutusta on järjestetty yhteistyössä Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kanssa vuodesta 2003 alkaen. Kaarisillassa tunnetaan hyvin ne vaikeudet, jotka kohtaavat vastavalmistunutta ammattitaiteilijaa omaa ammattityötään aloittaessaan. Kaarisilta Biennale tarjoaa mahdollisuuden uusille taiteilijoille esittäytyä omilla teoksillaan yleisölle. Biennalessa taideyleisö, taiteilijat ja erilaiset yhteisöt voivat kohdata ja käydä vuoropuhelua.

Kaarisilta Biennalesta on tarkoitus luoda pysyvä, avoin, kaikki taiteilijat yhteen kokoava kansainvälinen taidetapahtuma. Seuraava Biennale oli suunnitellusti kesällä 2015.